12 september 2008

Skjegg og Bacon


Vi har tidligere omtalt våre kamper mot mer eller mindre overmodne lag, og vi har snakket om hva som er sunt å spise, derav overskriften. Og nettopp modenhet og kosthold vil være viktige stikkord for å bli en god fotballspiller, påstås det. Men hva er egentlig en god fotballspiller? Vel, for å komme med i SUP (SpillerUtviklingsProsjektet) har Oslo Fotballkrets satt følgende retningslinjer:

1. HOLDNINGER
- Innsats: På banen både i angrep og forsvar. Gjøre sitt beste i enhver situasjon
- Holdninger på banen: Oppførsel overfor andre spillere (med- og motspillere) og dommerne
- Holdninger utenfor banen: Oppmøte og beskjed. Oppførsel overfor andre. Rydde og ta vare på utstyr.

2. BASISFERDIGHETER
Angrep:
- Pasningsferdighet
- Mottaks-/Vendingsferdighet
- Avslutningsferdighet
- Dribleferdighet

Forsvar:
- Førsteforsvarferdighet inkl. duellstyrke.
HUSK AT DET I FERDIGHETSBEGREPET OGSÅ LIGGER INNE SPILLEFORSTÅELSE, DET Å OPPFATTE, VURDERE OG VELGE GODE LØSNINGER UTFRA SITUASJONEN SOM OPPSTÅR PÅ BANEN.

3. PREGE KAMPBILDE
Med dette menes det at spilleren må vise seg spesielt frem i spill, f.eks være en meget god dribler, meget god pasningsspiller, meget god avslutter, svært god 1 mot 1 defensivt - eller allround god i alt.

4. Fysiske ressurser
Den viktigste faktoren her er: Hurtighet. Vi ønsker spillere med stor hurtighet.

Det er viktig å vurdere ferdigheter foran fysisk størrelse. En liten spiller med gode ferdigheter kommer foran en stor spiller med litt dårligere ferdigheter.

Finn skjeggets eier, vinn noe annet enn bacon
Og nå vet du hva som kreves for å bli en god fotballspiller? Kanskje holder det ikke med skjegg? Sjekk bildet ovenfor og se hvor mange skjeggspillere du drar kjensel på. Benytt kommentarfeltet under til svarene - du kan vinne en pakke ...

Ingen kommentarer: